• +30 2310514530
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έκδοση αδειών δόμησης

Έκδοση αδειών δόμησης

Η έκδοση αδειών δόμησης αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία που περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών που σχετίζονται με τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες.

Οι μηχανικοί και συνεργάτες της REMONT CONSTRUCTIONS θα αναλαμβάνουν την έκδοση τους που αφορούν σε:

 • Κατεδάφιση υφισταμένου
 • Ανέγερση μονοκατοικίας – πολυκατοικίας
 • Προσθήκη καθ΄ ύψος
 • Προσθήκη κατ΄ επέκταση
 • Αλλαγή χρήσης
 • Αλλαγή Εσωτερικής Διαρρύθμισης
 • Εργασίες μικρής κλίμακας
Αρχιτεκτονικές μελέτες

Αρχιτεκτονικές μελέτες

Η προετοιμασία και εκπόνηση της αρχιτεκτονικών σχεδίων αποβλέπει την εξυπηρέτηση, έκφραση των ανθρωπίνων αναγκών στο χώρο και των ειδικότερων μελετών όπως μελέτες διαρρυθμίσεως (διακοσμήσεως εσωτερικών) και διαμορφώσεων υπαίθριων χώρων, μελέτη ειδικών κτιριοδομικών θεμάτων κ.λπ.

Κατά την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών μελετών λαμβάνονται υπόψη οι γενικοί οικοδομικοί κανονισμοί που ισχύουν για τα κτιριακά έργα, όπως:

 • Οι ισχύοντες κανονισμοί ειδικών κτιριακών έργων (Θεάτρων, Κινηματογράφων, Σταθμών Αυτοκινήτων κ.λπ.
 • Οι Κανονισμοί διαθέσεως λυμάτων ακαθάρτων κλπ. υδραυλικών εγκαταστάσεων
 • Οι Κανονισμοί κατασκευής ανελκυστήρα
 • Οι Κανονισμοί κεντρικής θερμάνσεως
 • Οι Κανονισμοί ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
 • Οι Κανονισμοί των μηχανολογικών εγκαταστάσεων
 • Ο Κτιριοδομικός Κανονισμός
 • Ο Κανονισμός Πυροπροστασίας
 • Αερίων Καυσίμων
 • Ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ)
Στατικές μελέτες

Στατικές μελέτες

Οι στατικές μελέτες της φέρουσας κατασκευής συνιστούν αυτοτελείς και ανεξάρτητες μελέτες, είτε αναφέρονται σε ένα κτίριο ή σε ομάδες κτιρίων, είτε αναφέρονται σε κτιριακό έργο ως μέρος οποιουδήποτε τεχνικού έργου.

Η μελέτη περιλαμβάνει την εκπόνηση των υπολογισμών και τη σύνταξη των σχεδίων, πινάκων που απαιτούνται για τη κατασκευή του φέροντος οργανισμού και θα λαμβάνονται υπ’ όψη οι εκάστοτε ισχύοντες Κανονισμοί και Αποφάσεις για την μελέτη και εκτέλεση κτιριακών έργων, όπως:

 • Ο Ελληνικός Κανονισμός για τη μελέτη και εκτέλεση έργων οπλισμένου σκυροδέματος
 • Ο Αντισεισμικός Κανονισμός οικοδομικών έργων
 • Ο Ελληνικός Κανονισμός Φορτίσεως δομικών έργων
 • Οι αποφάσεις που αναφέρονται σε ειδικές κατασκευές, εγκρίσεις συστημάτων προεντάσεως, υλικών κ.λπ.
 • Ο Ελληνικός Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος
Μελέτες Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου (ΚΕΝΑΚ)

Μελέτες Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου (ΚΕΝΑΚ)

Με τον ΚΕΝΑΚ θεσμοθετείται ο ολοκληρωμένος ενεργειακός σχεδιασμός στον κτιριακό τομέα με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής των κτιρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, με συγκεκριμένες δράσεις:

 1. Εκπόνηση Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων
 2. Θέσπιση ελάχιστων απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης κτιρίων
 3. Ενεργειακή Κατάταξη Κτιρίων (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης) το οποίο είναι απαραίτητο για κάθε ενοικίαση ή πώληση ακινήτου
 4. Ενεργειακές Επιθεωρήσεις κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού

Η Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων εκπονείται για κάθε κτίριο νέο ή υφιστάμενο που ανακαινίζεται ριζικά και βασίζεται σε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία η οποία αναφέρεται:

 • Στην απαίτηση κάλυψης ελάχιστων προδιαγραφών του κτιρίου όσον αφορά στο σχεδιασμό του, το κτιριακό κέλυφος και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις
 • Στη σύγκρισή του με κτίριο αναφοράς. Ως κτίριο αναφοράς νοείται κτίριο με τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά, θέση, προσανατολισμό, χρήση και χαρακτηριστικά λειτουργίας με το εξεταζόμενο κτίριο που πληροί όμως ελάχιστες προδιαγραφές και έχει καθορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Σύνταξη Τοπογραφικών Διαγραμμάτων

Σύνταξη Τοπογραφικών Διαγραμμάτων

Η εκπόνηση τοπογραφικού διαγράμματος απαιτείται μια ολοκληρωμένη τοπογραφική μελέτη που περιέχει:

 1. έρευνα μηχανικού
 2. μετρήσεις πεδίου
 3. εργασία γραφείου

Το τοπογραφικό διάγραμμα το συναντάμε σε αρκετές εφαρμογές, οι συνηθέστερες είναι οι ακόλουθες:

 1. Στην τοπογραφική μελέτη για την έκδοση οικοδομικών αδειών
      1.1. Στις εντός σχεδίου περιοχές
      1.2. Στις εκτός σχεδίου περιοχές
 1. Στα συμβόλαια αγοραπωλησίας ακίνητης περιουσίας
      2.1. Στις εντός σχεδίου περιοχές
      2.2. Στις εκτός σχεδίου περιοχές
 1. Σε πράξεις τακτοποίησης και αναλογισμού ακίνητης περιουσίας
 2. Σε τοπογραφικά διαγράμματα για κυκλοφοριακές συνδέσεις
 3. Σε τοπογραφικά διαγράμματα για χαρακτηρισμό έκτασης

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων τα οποία θα είναι εξαρτημένα από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων (ΕΓΣΑ ΄87).

Άδειες Λειτουργίας – Αλλαγές Χρήσης

Άδειες Λειτουργίας – Αλλαγές Χρήσης

Η εταιρία μας αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την έκδοση της Άδειας Λειτουργίας της επιχείρησης σας ή την Αλλαγή Χρήσης, με όλες τις απαραίτητες μελέτες, τα σχεδιαγράμματα καθώς και τη διεκπεραίωση των φακέλων στις Υπηρεσίες.

Μηχανικοί μας, έρχονται στον χώρο σας, για τον έλεγχο της καταλληλότητας. Μετά την απαραίτητη έρευνα, σας διευκρινίζεται αν ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις της Νομοθεσίας για Άδεια Λειτουργίας. Ο προέλεγχος αυτός παρέχεται δωρεάν και έχει ως σκοπό να αποφεύγονται κάθε είδους προβλήματα, όπως για παράδειγμα να ενοικιάζονται ή να αγοράζονται χώροι, ακατάλληλοι, που δεν αδειοδοτούνται.

Εκτός από την έκδοση της Άδειας, σας ενημερώνουμε εγκαίρως για την λήξη των Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας και της Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων και σας ανανεώνουμε την Άδεια Λειτουργίας όπου αυτό απαιτείται.

Κατασκευές

Κατασκευές

Οι σύγχρονες ανάγκες για ποιότητα στο χώρο που κατοικούμε και εργαζόμαστε ωθούν στην αναζήτηση κατασκευής  χώρων υψηλών προδιαγραφών.

 

Η εταιρία μας μέσα από ένα συνδυασμό τεχνογνωσίας και πολυετούς εμπειρίας προσφέρουν υπηρεσίες κατασκευής. Με γνώση και υπευθυνότητα αναλαμβάνουν το σχεδιασμό του χώρου και την εκτέλεση, επίβλεψη και διοίκηση και οργάνωση εργοταξίου από το πρώτο κι όλας στάδιο μέχρι την ολοκλήρωσή του. Κάνουν χρήση των κατάλληλων υλικών σύμφωνα με τις ανάγκες και το γούστο σας, τηρώντας πάντα τις αρχές τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, του ανταγωνιστικού κόστους και της μοναδικότητας του πελάτη.

Ανακαινίσεις

Ανακαινίσεις

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την ανακαίνιση του ακινήτου σας.

Συγκεκριμένα αναλαμβάνουμε:

 • Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
 • Αναλυτικές κοστολογήσεις τεχνικών έργων και χρονοδιαγραμμάτων εργασιών.
 • Επίβλεψη έργων.
 • Κτιριακές, οικοδομικές, βιομηχανικές κατασκευές.

Οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και η τρέχουσα οικονομική συγκυρία, έχουν μετατρέψει την αγορά ακινήτων σε μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες.

Ως εκ τούτου, είναι προφανής η ανάγκη για ανακαίνιση και αναβάθμιση υφιστάμενων ακινήτων προκειμένου αυτά να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Τακτοποίηση – Νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Τακτοποίηση – Νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την πλήρη υλοποίηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου σας, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία. Έπειτα από επικοινωνία, μηχανικός του γραφείου μας, σας επισκέπτεται για αυτοψία και παραλαβή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας από μέρους μας, σας παραδίδουμε πλήρη φάκελο τακτοποίησης του αυθαιρέτου σας.

 

 • Κάθε αυθαίρετη κατασκευή που πληροί τις προϋποθέσεις του Ν.4495/2017 μπορεί να τακτοποιηθεί.
 • Η δήλωση γίνεται ηλεκτρονικά προς το Τ.Ε.Ε. και μόνο μέσω μηχανικού
 • Το γραφείο μας με τους μηχανικούς που το στελεχώνουν αναλαμβάνει την πλήρη υλοποίηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών, σύμφωνα με τον Ν.4495/2017, με ευνοϊκούς οικονομικούς όρους συνεργασίας, τους οποίους συμφωνούμε μετά την αυτοψία μας στο αυθαίρετο.

 

Περαιτέρω πληροφορίες:

Τακτοποίηση Αυθαιρέτου είναι η διαδικασία με την οποία μετά την καταβολή ειδικού προστίμου αναστέλλεται για τριάντα (30) χρόνια για τα εντός και εκτός σχεδίου πόλεως ακίνητα η επιβολή προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές καθώς και για κάθε πολεοδομική και κτιριοδομική παράβαση.

 

Τα σημαντικότερα στοιχεία του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα έχουν ως εξής:

 

 • Δίνεται 20% έκπτωση για όσους επιλέξουν την εφάπαξ καταβολή του προστίμου για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου τους.
 • Εντάσσονται όλες οι αυθαίρετες κατασκευές έως την 28.07.2011 (ημερομηνία που κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων) καθώς και όλες εκείνες που μέχρι την παραπάνω ημερομηνία είχε ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός.
 • Από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (21 Σεπτεμβρίου 2011) όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα συνοδεύονται από ΥΔ του ιδιοκτήτη και βεβαίωση Μηχανικού που θα βεβαιώνει ότι στο ακίνητο δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές εκτός των όσων έχουν δηλωθεί και τακτοποιηθεί νόμιμα. 
 • Έκπτωση 50% θα έχει το πρόστιμο για τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών σε υπόγεια, σοφίτες και πατάρια.
 • Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού βάση του αρ. 103 του ν. 4495/2017
Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)

Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης.

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης ισχύει για δέκα χρόνια και αφορά σε όλα τα κτίρια, νέα ή υφιστάμενα που υπόκεινται σε ριζική ανακαίνιση ή τμήματα αυτών όταν πωλούνται ή εκμισθώνονται, καθώς και σε όλα τα κτίρια του δημόσιου & ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η απαίτηση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης στην περίπτωση αγοραπωλησίας και ενοικίασης τίθεται σε εφαρμογή από 9 Ιανουαρίου 2011. Εκδίδεται από Ενεργειακό Επιθεωρητή και είναι έγγραφο αναγνωρισμένο από το ΥΠΕΚΑ.

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του ενεργειακού επιθεωρητή και συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, ώστε οι καταναλωτές να είναι σε θέση να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν την πραγματική τους κατανάλωση και τις τυχόν δυνατότητες βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης. Η έκδοση του πιστοποιητικού είναι υποχρεωτική.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση του πιστοποιητικού ενεργειακής επιθεώρησης είναι:

Α. Αρχιτεκτονικά σχέδια κτιρίου

Β. Ηλεκτρομηχανολογικά σχέδια κτιρίου

Γ. Φύλλο συντήρησης λέβητα

Δ. Τιμολόγια ενεργειακών καταναλώσεων (ΔΕΗ, Πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο κ.λπ.)

Ε. Πληροφορίες από ιδιοκτήτη

 

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την σύνταξη φακέλου για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Τι είναι το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»;

Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.

Γενικές Προϋποθέσεις Επιλεξιμότητας Κατοικίας

Μία κατοικία, προκειμένου να κριθεί επιλέξιμη, πρέπει να πληροί τις ακόλουθες γενικές προϋποθέσεις,:

 • Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του προσώπου που τη χρησιμοποιεί, για το έτος βάσει των εισοδημάτων του οποίου γίνεται η κατάταξη του Ωφελούμενου στις κατηγορίες του πίνακα 2.2.1.
 • Υφίσταται νόμιμα. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης της κατοικίας δε διαθέτει οικοδομική άδεια ή αυτή δεν ανταποκρίνεται στην τρέχουσα κατάσταση της κατοικίας, θα πρέπει να προσκομισθεί σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ότι η εν λόγω κατοικία υφίσταται νόμιμα1.
 • Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), το οποίο έχει εκδοθεί μετά την 26.11.2017 (27.11.2017 η ημερομηνία ενεργοποίησης του πληροφοριακού συστήματος έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης βάσει του ΚΕνΑΚ που έχει εγκριθεί με την απόφαση ΔΕΠΕΑ/οικ. 178581/30.06.2017, ΦΕΚ Β’ 2367/12.07.2017) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.
 • Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα. Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ιδιοκτησιών ανά πολίτη, ενώ στις πολυκατοικίες όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια. Επίσης, εντάσσονται κενά διαμερίσματα που κατοικούνταν εντός των τελευταίων τριών ετών.

Ωφελούμενοι – Εισοδηματικές Κατηγορίες - Επιχορήγηση

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρους κυριότητας/επικαρπίας/ψιλής κυριότητας) σε επιλέξιμη κατοικία και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια των κατηγοριών του Πίνακα

Κατηγορία

Ατομικό

Εισόδημα επιβολής

εισφοράς αλληλεγγύης

Οικογενειακό

Εισόδημα επιβολής

εισφοράς αλληλεγγύης

Βασικό Ποσοστό

Επιχορήγησης

Αύξηση Επιχορήγησης

ανά εξαρτώμενο τέκνο

Μέγιστο Ποσοστό

Επιχορήγησης

1

Έως 10.000

Έως 20.000

60%

5%

70%

2

> 10.000 έως 15.000

> 20.000

έως 25.000

50%

5%

70%

3

> 15.000 έως 20.000

> 25.000 έως 30.000

40%

5%

70%

4

> 20.000 έως 25.000

> 30.000 έως 35.000

35%

5%

70%

5

> 25.000 έως 30.000

> 35.000 έως 40.000

30%

5%

50%

6

> 30.000 έως 35.000

> 40.000 έως 45.000

25%

5%

50%

7

> 35.000 έως 40.000

> 45.000 έως 50.000

0%

0%

0%

Για την ένταξη στο Πρόγραμμα απαιτείται η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων (πριν και μετά τις παρεμβάσεις), το κόστος των οποίων καλύπτεται κατά 100% από το Πρόγραμμα, μετά την επιτυχή υλοποίηση του έργου. Επιπλέον, καλύπτεται δαπάνη για αμοιβή συμβούλου έργου, έως 250€ χωρίς Φ.Π.Α.

Για ποιες εργασίες μπορώ να χρηματοδοτηθώ;

Για τις εισοδηματικές κατηγορίες 1 και 2 απαιτείται η κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων του ΚΕνΑΚ για κάθε παρέμβαση που υλοποιείται και επίτευξη ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας μεγαλύτερης από το 40% της κατανάλωσης (kWh/m2) του κτηρίου αναφοράς (προ παρεμβάσεων).

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν σε:

 1. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κ.λπ.).
 2. Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπ. εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κ.λπ.).
 3. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπ. αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κ.λπ.).

Για την υλοποίηση των παρεμβάσεων δεν απαιτείται αδειοδότηση, ούτε καν έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων όπως (θερμομόνωσης στο κέλυφος). Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. (που αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη για το Πρόγραμμα) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25.000€ ανά ιδιοκτησία.

0%
ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
0+
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ
0/7
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
© 2024 REMONT CONSTRUCTIONS. All Rights Reserved.